Direktreglering

Hos oss sker all betalning kontant eller med kort på plats när besöket är klart. Vi lämnar inte ut några fakturor men kan hjälpa dig med finansieringen via Agriakortet.

Har du försäkrat ditt djur?

Om så är fallet kan vi hjälpa dig med att direktreglera kostnaderna för besöket med ditt försäkringsbolag, förutsatt att det överstiger din självrisk. En direktreglering innebär att vi skickar räkningen direkt till försäkringsbolaget, som reglerar kostnaden, och sedan meddelar oss vilken summa de står för och på så vis får vi reda på vad du som djurägare ska betala. Beroende på försäkringsbolag, självrisk och villkor i din försäkring så varierar summan. Det är du som försäkringstagare som ska veta villkoren för din försäkring. Är du osäker – ta alltid kontakt med försäkringsbolaget innan ditt besök!

Vi tar ut en liten avgift för att sköta regleringen åt dig. I samband med en direktreglering så förekommer det en viss väntetid – alternativt att du betalar hela beloppet på plats och själv gör upp med ditt försäkringsbolag.

För att på bästa sätt kunna hjälpa dig är det viktigt att när du registrerar dig i receptionen, meddelar vilket försäkringsbolag samt försäkringsnummer och eventuell självrisk du har.

Ha i åtanke att det inte alltid går att direktreglera dina kostnader då varje sjukdomshistoria är unik. Exempelvis om din försäkring är relativt ny eller om ditt djur har en eller flera reservationer i försäkringen. Det finns också ett maxbelopp för varje försäkringsperiod, uppnås denna så är det du själv som ägare som får stå för resterande kostnader.