Att tänka på när du kontaktar oss

Vid första kontakt med oss kommer vi upprätta en journal för ditt djur. För att kunna göra detta kommer vi be dig om följande;

Ditt för- och efternamn, personnummer, adress samt mobilnummer. Vi kommer också fråga vad det är för slags djur du har, vilken ras, födelsedata, kön och om ditt djur är försäkrat och i så fall i vilket bolag. För att kunna boka er på bästa sätt kommer vi bland annat fråga.

 

  • Vad är orsaken till att du ringer?
  • Hur länge har problemet pågått?
  • Har ditt djur ätit och druckit som vanligt?
  • Har ditt djur haft normal avföring och urinering?
  • Har du kollat tempen? (görs med en vanlig termometer i ändtarmen)

 

Inför besöket

Är ditt djur försäkrat så är det bra att du tar med dig ett giltigt försäkringsbevis.  Ett vaccinationsintyg alternativt djurpass är också bra att ha med vid besöket.

Vid utfärdande av intyg, ex ögonlysning och patellastatus så måste stamtavla/registreringsbevis vara med. Detta gäller även vid höftleds-/armbågs- och knäledsröntgen. Vid vaccinationsbesök är det också bra att ha med stamtavla eller vaccinationsintyg då du får det signerat och i stämplat att djuret är vaccinerat, mot vad och vilket datum det gjordes.

Vi vill att ni har era djur kopplade eller i en bur när ni kommer till oss. När ni kommer hit, anmäl er i receptionen med en gång så vi bockar av er och vet att ni är här.

Viktigt! Har ditt djur kräkningar, klåda, diarré eller hosta. Låt det då vara kvar i bilen eller utanför medan du går in och anmäler er. Detta för att minska smittspridningen på kliniken! Om du inte kan komma till en bokad tid – lämna gärna återbud så fort som möjligt.

Att tänka på inför en operation

Djuret ska vara fastande från kl 22.00 kvällen innan men får ha fortsatt fri tillgång till vatten. Rasta hunden väl på operationsdagens morgon. Bada gärna hunden kvällen innan med vanligt hundschampo eller allra helst med klorhexidinschampo (finns att köpa hos oss eller på vanligt apotek), detta för att minska att smuts kommer in i operationssåret samt risk för Sårinfektioner. Lämna alltid ett telefonnummer som du är anträffbar på under dagen till oss i fall vi behöver nå dig!